Business Improvement

Principal Blue is een netwerkorganisatie met meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van projectmanagement, procesverbetering, kennismanagement, innovatie en verandermanagement. In die meer dan 30 jaar hebben we een internationaal netwerk opgebouwd van tevreden klanten en uitzonderlijke samenwerkingspartners. 

Helga Ultzen

“De houdbaarheid van kennis neemt af, de toegankelijkheid van kennis neemt toe”

Helga heeft ruime ervaring op het terrein van project- en interimmanagement in complexe omgevingen, in het werkveld tussen ICT en klantorganisatie. Qua projecten ligt haar ervaring met name op het terrein van het introduceren van nieuwe technologieën of nieuwe werkwijzes waarbij zij de linking pin is tussen gebruikersorganisatie aan de ene kant en de ICT afdeling aan de andere kant. Kennismanagement, e-learning, document- en contentmanagement zijn vaak de noemer waaronder de projecten worden gestart.

Als manager heeft Helga leiding gegeven aan business units van 20 tot 65 medewerkers.

Helga is in haar aanpak gericht op het beheersbaar maken van de aansturing, procesoptimalisatie en teamwork. In haar projecten speelt het helder formuleren van de projectdoelen een belangrijk vertrekpunt. Daarna is het belangrijk het projectteam gezamenlijk te laten werken aan het halen van deze doelen door heldere afspraken te maken en deze te monitoren. Om er zeker van te zijn dat de lijnorganisatie kan werken met de doorgevoerde veranderingen, is er altijd aandacht voor het inwerken en opleiden van eindgebruikers en de organisatorische overdracht naar de business. Als leidinggevende aan teams is een coachende rol kenmerkend, waarbij aandacht is voor zowel persoonlijke ontwikkeling als teamresultaten. Zij is een teamspeler, maar tegelijkertijd een leider, die zich nieuwe situaties snel eigen maakt en zich gemakkelijk aanpast als de situatie daarom vraagt. Helga heeft posities bekleed als consultant, opleidingsadviseur, lijnmanager, (commercieel) directeur en project- en testmanager.

Vanaf 2012  zijn onder de naam Principal Mind meerdere activiteiten in Nepal uitgevoerd. Naast de periodieke organisatie van een Leadership Trail wordt inmiddels een aantal Nepalese scale-ups begeleid en wordt samengewerkt met Nepalese ondernemers en de universiteit in Kathmandu (KUSOM). Motief daarbij is door de inzet van ‘westerse’ kennis en expertise bij te dragen aan de economische ontwikkeling in Nepal en tegelijkertijd zelf te leren van de ‘oosterse’ cultuur en wijze van leiderschap.

Mail helga

Hans Willems

“Nieuwe technologie toepasbaar maken in bestaande processen”

Hans is een zeer ervaren (interim) manager, business consultant en Prince2 gecertificeerd projectmanager. Naast langdurig inhoudelijk op het raakvlak van ICT en bedrijfsprocessen te hebben gewerkt, is hij gedurende de laatste 25 jaar met name actief in diverse managementrollen. Daarbij heeft hij uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van commercieel management, people management en het aansturen en begeleiden van reorganisaties.

Hij maakte vele jaren deel uit van de Werkveld Advies Commissie van de Human Technology opleiding van de Hanzehogeschool in Groningen.

Sinds 1999 is hij als mede-oprichter van Principal Blue werkzaam als zelfstandig adviseur en vanuit die positie heeft hij diverse posities bekleed bij organisaties die zich richten op de toepassing van ICT binnen uiteenlopende bedrijfsprocessen. Hierbij heeft hij zowel individueel geopereerd als ook teams en organisaties aangestuurd die varieerden in omvang van 15 tot 90 mensen. Hans heeft posities bekleed als consultant, opleidingsadviseur, lijnmanager, (commercieel) manager en projectmanager.

Vanaf 2012 zijn onder de naam Principal Mind meerdere activiteiten in Nepal uitgevoerd. Naast de periodieke organisatie van een Leadership Trail wordt inmiddels een aantal Nepalese scale-ups begeleid en wordt samengewerkt met Nepalese ondernemers en de universiteit in Kathmandu (KUSOM). Motief daarbij is door de inzet van ‘westerse’ kennis en expertise bij te dragen aan de economische ontwikkeling in Nepal en tegelijkertijd zelf te leren van de ‘oosterse’ cultuur en wijze van leiderschap.

Mail hans
© Principal blue 2023
Ontwikkeld door Publiek